Ontwikkelproduct

Situatie Sparren

Ontwikkel je vaardigheden als pedagogisch professional op een laagdrempelige en leuke manier met Situatie Sparren. Ook een fijne werkvorm voor pedagogisch coaches en locatiemanagers. 

situatie sparren

100 situaties in 5 categorieën

Over welk onderwerp wil jij graag sparren? Wat verdient er aandacht in jouw team? Kies je voor een specifiek thema of laat je je graag verrassen door de kaartjes? Alles is mogelijk.
Zoveel verschillende kinderen op je groep. Allemaal hebben ze iets anders van jou nodig. Sommige situaties zijn een uitdaging. Welke keuzes maak je en waarom?

Jij maakt het verschil voor de kinderen op je groep. Belangrijk dus dat jij met plezier je werk kunt doen. Welke dilemma’s kom je allemaal tegen in je werk en hoe ga je hiermee om?

 

Als je in kinderopvang werkt heb je altijd te maken met de groep.Soms gaat het belang van de groep voor het belang van het individuele kind. Waar kies jij voor bij botsende belangen?

 
 

De ruimte als derde pedagoog. Welke dilemma’s ervaar jij op het gebied van de inrichting van je groep en het activiteitenaanbod? En je collega?

 
 

Samenwerken met ouders is belangrijk! Goede communicatie maakt het verschil, maar is ook vaak lastig. Wat kom jij tegen en hoe pakken je collega’s dit aan?

 

Praktijkgerichte situaties

Sparren over je vak is zoveel leuker met echte voorbeelden uit de praktijk. Die herkenning staat garant voor plezier, mooie gesprekken en nieuwe inzichten. Door de juiste vragen te stellen ga je met je team echt de diepte in.

Gesprekstarter

Wat zou jij doen? 

De praktijksituaties nodigen uit uit tot een open gesprek en stimuleren professionals om hun eigen ervaringen te delen. Leren van en met elkaar zorgt voor verbinding en begrip. 

Flexibel gebruik

Situatie Sparren is veelzijdig, snel in te zetten en makkelijk inpasbaar in jouw coaching. Op de locatie voor korte dagelijkse reflectiemomentjes, in 1-op-1 gesprekken, teamoverleggen of trainingssessies. Gebruik het zoals het jou past.   

Diverse onderwerpen

Misschien is de situatie niet direct van toepassing voor jou of werk je met kinderen van een andere leeftijd. Geen probleem! Probeer je dan voor te stellen wat jij in die situatie zou doen of wat jij jouw collega zou adviseren.

Praktisch en duurzaam

De Situatie Sparren box is in Nederland geproduceerd. De doos en de kaarten zijn beiden van een stevig materiaal en daarmee geschikt voor een regelmatig gebruik in verschillende settingen en situaties.
Twee Pedagogisch Professionals die een sparringssessie houden met Situatie Sparren van Pedagogisch Hart

Tijd besparen met effectieve coaching

Situatie Sparren is ontworpen om snel en effectief gesprekken te voeren of teambijeenkomsten te leiden. Geen urenlange sessies meer, maar een korte en krachtige bespreking van een realistische situatie. Zo bespaar je (voorbereidings)tijd en kun je de aandacht geven aan andere belangrijke taken. Heel effectief. 

Professionalisering hoeft niet duur te zijn

Situatie Sparren biedt een betaalbare manier om individueel of in teamverband aan de slag te gaan met coaching. Samen nadenken over situaties uit de praktijk, vanuit verschillende perspectieven kijken, ervaringen delen en leren van elkaar. Een rijke opbrengst! Situatie Sparren inspireert het team om ook eigen praktijksituaties in te brengen. 

Krijg inzicht in je gedrag en verbeter de kwaliteit van je werk

Wie je bent neem je altijd mee in je werk. Met de kaartjes van Situatie Sparren leer je daarom ook naar jezelf te kijken. Hoe zit het met jouw professionaliteit? Het kan moeilijk zijn om gewoonten te veranderen, maar op deze manier wordt het een stuk makkelijker en leuker. Door regelmatig nieuwe situaties te bespreken, leer je steeds beter door de ogen van de ander te kijken en nieuwe benaderingen te ontdekken. Een belangrijke vaardigheid voor een pedagogisch professional. 

Ga de uitdaging aan met Situatie Sparren

Bestel vandaag nog je eigen set Situatie Sparren en daag jezelf en je team uit om je pedagogische vaardigheden te ontwikkelen door te reflecteren op situaties uit de dagelijkse praktijk.

Situatie Sparren in de podcast Pedagogisch Sparren van Mam's kinderopvang

Situatie Sparren in de praktijk

Luister naar de ervaring van MAM's Kinderopvang

In de podcast ‘Pedagogisch Sparren’ gaan de pedagogen van MAM’s kinderopvang samen sparren over situaties uit de box. Dat levert mooie gesprekken op!

Wat vakgenoten zeggen over Situatie Sparren

Lees de ervaringen en ontdek hoe Situatie Sparren helpt in het versterken van de pedagogische kwaliteit in teams.
0