Over mij

“Jij moet minimaal 600 worden als je alles wilt doen wat je in je hoofd hebt…”

Deze uitspraak hoor ik regelmatig. Ik heb er plezier in veel en verschillende dingen te doen (lees hier mijn blog post over dit onderwerp). Al mijn activiteiten hebben het doel om die sterke pedagogische omgeving voor elk kind te realiseren. 

 

 

Wat overal altijd in terugkomt is mijn pedagogische hart: mijn passie voor ontwikkeling en opvoeding van jonge kinderen.

 

 

Mijn pedagogisch hart klopt voor elke omgeving waarin jonge kinderen opgroeien, maar vooral voor de kinderopvang. 

Een branche die volop in ontwikkeling is en waarbij pedagogiek en professionalisering hoog op de agenda staan. Daar draag ik graag aan bij door kennis te delen en professionals te inspireren. Als echte pionier zie ik overal kansen en geloof ik dat niets onmogelijk is.

Het verhaal achter Pedagogisch Hart

"Opgroeiende kinderen verdienen de beste professionals"

De kijk op kinderopvang is enorm veranderd afgelopen jaren. Er is steeds meer aandacht voor pedagogiek en daarmee wordt ook het beeld van de opvang anders. Waar het eerder vooral werd weggezet als gemakkelijke oplossing voor werkende ouders, wordt het nu veel meer gezien als een omgeving waar kinderen zich kunnen ontwikkelen met behulp van pedagogisch deskundigen.

Van opvangplek naar ontwikkelplek

Meer aandacht voor de pedagogiek dus. En dat is goed nieuws! Opgroeiende kinderen verdienen de beste professionals. Zij maken het verschil! De kinderopvang levert als pedagogische omgeving een grote bijdrage aan de ontwikkelkansen voor jonge kinderen. De basis voor een gezonde toekomst wordt namelijk al in de eerste jaren gelegd. Een verantwoordelijke baan dus!

Uitdagingen

Meer aandacht voor professionalisering is mooi maar de praktijk kent nog vele uitdagingen. Dat zag ik ook terug op de locaties. Bevlogen pedagogisch professionals die elke dag weer hun best doen om een veilige en stimulerende omgeving neer te zetten. Daarnaast ook veel taken, waardoor de waan van de dag vaak overheerst.

Herkenbaar?

Op locaties hoorde ik regelmatig terug dat er te weinig tijd is echt even bewust stil te staan bij hun vak. De dagen zitten vol…

 

En al die eerder opgedane kennis en vaardigheden in al die leuke trainingen en cursussen die professionals volgden? Ondanks de motivatie en het enthousiasme om ermee aan de slag te gaan, blijkt al snel dat de waan van de dag alweer de overhand heeft.

 

 

Het ontstaan van
Pedagogisch Hart

Jammer! Dat moet toch anders kunnen. Hoe zorg je dat leren en ontwikkelen óók voor medewerkers een vast onderdeel wordt van de dag? Daar had ik wel ideeën over en dat werd direct de start van mijn bedrijf.

Met Pedagogisch Hart ga ik voor een sterke pedagogische omgeving voor elk kind. De focus ligt daarbij op professionalisering van de pedagogisch professionals. Zij maken het verschil voor kinderen en ouders. 

"Kinderen verdienen de beste professionals. Zo leggen we samen met ouders de basis voor een gezonde toekomst van jonge kinderen."

Meer over mij

“Een sterke pedagogische omgeving voor kinderen betekent investeren in de volwassenen die hen begeleiden tijdens het opgroeien.”

Verbinder

De maatschappij verandert en we staan voor nieuwe uitdagingen. Opgroeien en opvoeden van kinderen heeft een sterke pedagogische basis nodig. Ik draag daar graag aan bij door de verschillende leefwerelden met elkaar te verbinden.

Belangenbehartiger

Bij alle besluiten die een kind aangaan zou zijn of haar belang een eerste overweging moeten zijn. Helaas gebeurt dit te weinig in organisaties en overheidsinstellingen. Als pedagoog sluit ik graag aan om de stem van het kind te laten horen. 

 

Kennisdeler

Het begint altijd met kennis. Voor kinderopvang, onderwijs en ouders maak ik pedagogische kennis toegankelijk op een manier die bij hen aansluit. Creatief, laagdrempelig, normaliserend en altijd met een vleugje humor. 

Pedagogisch momentje

Wat maakt leren in de kinderopvang leuk? Als het aansluit bij jouw praktijk, als het niet teveel extra tijd kost en als dit samen met je collega’s kunt doen.  

 

Dat is het uitgangspunt voor alles wat we maken. Pedagogisch Hart ontwikkelt producten die professionals helpen tijd te maken voor dat dagelijkse momentje van ontwikkeling en reflectie. Op een laagdrempelige én leuke manier samen met collega’s blijven leren, van en met elkaar.

We blijven in beweging

Pedagogisch Hart is de paraplu voor verschillende activiteiten en producten in mijn bedrijf. Zoveel ideeën, zoveel kansen, zoveel mooie dingen nog te doen. 

 

Blijven ontwikkelen is voor mij belangrijk. Welke kant op, dat is nu nog niet bekend. Je weet maar nooit welke mooie dingen er op je pad komen. Eén zekerheid is er wel: alles wat ik doe draagt bij aan het realiseren van die sterke pedagogische omgeving voor het kind. 

"Als volwassenen zijn wij het aan kinderen verplicht om goed samen te werken."

0