Elke dag een pedagogisch momentje

Pedagogisch Scheuren helpt professionals om tijdens de drukke dagen op de kinderopvang dagelijks bezig te zijn met professionalisering. Laagdrempelig, leuk en direct beschikbaar op de groep of locatie.

Hoewel je niet meer op datum kunt scheuren blijft de inhoud een waardevolle bron van kennis & inspiratie

Pedagogisch Scheuren

320 blaadjes in 8 categorieën

Speciale dag

Bijzondere dagen in het jaar die een link hebben met ons werk in de kinderopvang. Dagen om echt even bij stil te staan.

In de praktijk

Je eigen groep als leeromgeving. Kijken en luisteren, een opdracht of een activiteit. Waar ga jij vandaag samen met je collega mee aan de slag?

Samen bespreken

Nadenken en praten over situaties uit de praktijk. Verschillende dilemma’s, stellingen en vragen komen voorbij. Leren van en met elkaar!

Interactievaardigheden

De basis voor pedagogische kwaliteit in de kinderopvang. Welke interactievaardigheden zijn er, hoe herken je ze en hoe pas je ze toe in de praktijk?

In beeld

Sprekende tekeningen zorgen ervoor dat de inhoud van een boodschap beter blijft hangen. Beeld en woord versterken elkaar.

Wist je dat?

Alles begint bij kennis. Houd dit up-to-date met informatie en wetenswaardigheden over jouw vakgebied.

Mooie woorden

Woorden met impact. Ze laten je nadenken, even stilstaan, glimlachen en kunnen confronterend zijn, maar ook ontroeren.

In de media

Lees-, kijk- en luistertips voor kennis en inspiratie. Zo blijf je groeien in je werk als pedagogisch professional.

Wat professionals zeggen

5/5
Ik draai al heel wat jaartjes mee in de kinderopvang en zie om mij heen zoveel collega’s met competenties, maar het wordt zo weinig gedeeld met elkaar. Leren met, maar vooral van elkaar is zo waardevol in de kinderopvang. Deze kalender nodigt uit tot het uitwisselen van kennis en ervaringen.
Diana Turkenburg
Pedagogisch specialist
5/5
Wat een leuke en inspirerende kalender. Alleen wordt het geen scheurkalender, ik wil alle ‘dagen’ gewoon bewaren! Ik start net als pedagogisch coach en ik kan deze kennis en inspiratie goed gebruiken!
Ingrid
Pedagogisch coach
5/5
Als pedagogisch coach ben ik altijd op zoek naar ideeën die het overdragen van pedagogische kennis vergemakkelijken. Op een leuke manier en het liefst op maat. Dit is exact de reden waarom ik zo enthousiast ben over de pedagogische scheurkalender. Ik gun alle kinderen pedagogisch medewerkers die dagelijks pedagogisch mogen scheuren.
Joyce van Dijke
Pedagogisch coach

Een gepersonaliseerde kalender voor jouw organisatie?

De originele kalender aangevuld met jullie eigen informatie over visie en beleid, verpakt in de huisstijl van de organisatie. Neem contact op om de mogelijkheden voor jullie organisatie te bespreken voor 2025.

Deze kindercentra gingen je al voor:
Pedagogisch Scheuren Kober