Het hele jaar door elke dag een coachingsmoment

 • Een pedagogisch inzicht
 • Praktische tips voor op de groep
 • Een prikkelende vraag
 • Onderwerpen om in je team te bespreken
 • En nog veel meer interessante, leuke en leerzame items

In de dagelijkse drukte toch aandacht houden voor ontwikkeling?

In jouw organisatie zijn de pedagogisch professionals bevlogen. Ze willen elke dag weer een stimulerende omgeving neerzetten en alle kinderen het beste geven. Ze hebben veel ballen in de lucht te houden want hiernaast hebben ze ook nog andere taken. 

Herkenbaar? Ik ben vaak op locaties en hoor van medewerkers regelmatig terug dat er te weinig tijd is echt even bewust stil te staan bij hun belangrijke werk. De dagen zitten vol…

Alles wat je aandacht geeft groeit

En toch wil je dat aandacht voor pedagogische kwaliteit een vast onderdeel wordt van de dag en dat de medewerkers zich blijven ontwikkelen. 

Hoe zorg je, dat wat geleerd is in trainingen en cursussen, ook daadwerkelijk op de werkvloer terug blijft komen? Hoe blijven ze elke dag bewust bezig met de pedagogische kwaliteit op de groep? En dan ook nog eens op een manier die écht aansluit bij de medewerkers.

Dan is er Pedagogisch Scheuren

Laagdrempelig, leuk en direct beschikbaar op de groep

Elk blaadje in de scheurkalender draagt bij aan de professionalisering van pedagogisch professionals. Uit onderzoek blijkt dat zij een enorme impact hebben op de ontwikkeling van een kind. Hierin investeren loont dus. Zij maken echt het verschil. Elke dag even kort bezig zijn met reflecteren, het opdoen van toepasbare kennis en het verwerven van nieuwe inzichten. Daar groei je van als professional. 

De kalender bevat onder andere:

 • Mooie quotes, praktische tips en eyeopeners voor op het werk en thuis.
 • Kennis van de ontwikkeling van van kinderen, essentieel voor de pedagogisch professional.
 • Interessante kijk- en leestips voor de kinderopvang.
 • Informatie (weten wat je doet en waarom je dat doet) is belangrijk om de juiste keuzes te maken.
 • Communicatie, handige tips en inzichten die helpen in het dagelijks contact.
 • Prikkelende vragen die uitnodigen om na te denken en met elkaar in gesprek te gaan.
 • Wetenschappelijk onderzoek, essentieel om te weten wat werkt en wat niet.

Bonus!

Pedagogisch Scheuren is meer dan een scheurkalender. Voor 30 belangrijke onderwerpen in de kalender is er een QR code die leidt tot een pagina met meer verdieping. Ook een waardevolle tool voor pedagogisch coaches.

8 van de 30 verdiepingspagina’s

"Pedagogisch scheuren is een krachtige tool! Het zorgt dat professionals dagelijks actief bezig zijn met hun professionele én persoonlijke ontwikkeling."

Esther van der Leek – Pedagoog

Sterke inhoud!

“Het was fantastisch dat SKSG de scheurkalender van ‘Pedagogisch Hart’ aan kon passen om het pedagogisch beleid, mét persoonlijke foto’s, nog meer naar voren te laten komen. De scheurkalender ligt op alle locaties en kantoren van SKSG en er wordt volop gescheurd. Het zorgt voor leuke gesprekken in de wandelgangen, praktische tips en een nuttige reminder voor op de werkvloer.”

Afdeling Pedagogiek en Kwaliteit van SKSG Kinderopvang

5 sterren

Geweldig kerstkado voor ons team!

“Elke dag een blaadje scheuren is zo leuk! Nog leuker is de uitwisseling met mijn collega’s. Hoe doen wij dat eigenlijk op de groep en wat vind ik er zelf van? Het gesprek onderling gaat nu veel meer over de inhoud van ons werk.”

Rianne Vis
Pedagogisch professional op een verticale groep 0-4

5 sterren

Actuele pedagogische kennis

“Ook voor opleiders een inspiratiebron. Ik gebruik de scheurkalender bijvoorbeeld in mijn trainingen als openingsactiviteit: ik zoek items uit passend bij het onderwerp van mijn training en leg voor elke deelnemer een blaadje neer. Mooie manier om ‘in’ het onderwerp te komen.”

Erica van Wieren – Vijn
Trainer en coach in de kinderopvang

5 sterren

Waardevol voor pedagogisch coaches

“Als pedagogisch coach ben ik altijd op zoek naar ideeën die het overdragen van pedagogische kennis vergemakkelijken. Er is behoefte aan pedagogische inspiratie en verdieping. Op een leuke manier en het liefst op maat. Dit is exact de reden waarom ik zo enthousiast ben over de pedagogische scheurkalender. Deze bied je op een inspirerende en leuke manier, de ins en outs die bijdragen aan een goed en veilig pedagogisch leefklimaat. En voor de strebers onder ons, de QR-codes geven je toegang tot meer verdieping.”

“Ik gun alle kinderen pedagogisch medewerkers die dagelijks pedagogisch mogen scheuren!“

Joyce van Dijke
Pedagogisch beleidsmedewerker / coach Smallsteps

5 sterren

Een gepersonaliseerde kalender voor jouw organisatie?

De originele kalender aangevuld met jullie eigen informatie over visie en beleid, verpakt in de huisstijl van de organisatie.