Pedagogisch professionals maken het verschil

In de praktijk zie ik veel enthousiaste en bevlogen pedagogisch medewerkers die zich elke dag weer inzetten om de kinderen een veilige en stimulerende omgeving te bieden. Zij maken het verschil voor de kinderen. Een kwaliteitsstap blijven maken op dit vlak is erg belangrijk, omdat uit onderzoek blijkt dat investeren in het jonge kind loont en dat dit het meest effectief is door professionalisering van de medewerkers op de groep.

Drijvende kracht

Mensen die mij kennen weten dat ik graag veel en verschillende dingen doe. Wat overal altijd in terugkomt is mijn pedagogische hart. Mijn passie voor ontwikkeling en opvoeding van jonge kinderen. Mijn pedagogisch hart klopt voor elke omgeving waarin jonge kinderen opgroeien, maar vooral voor de kinderopvang.

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in de kinderopvangbranche; 

leidinggeven aan teams, maken van pedagogisch beleid, geven van trainingen, coaching on the job, ontwikkelen van leermiddelen, lesgeven in pedagogiek op het mbo, videointeractiebegeleiding, werken met VVE, samenwerking met onderwijs en jeugdhulp. Alles rond hetzelfde thema: ontwikkeling en opvoeding van het jonge kind.

Mijn missie

Mijn missie is een sterke pedagogische omgeving voor elk kind. Daar ga ik voor!

Op verschillende manieren ben ik daar in mijn dagelijks werk mee bezig.

Met gemeenten denk ik mee over beleid voor jonge kinderen en hun ouders. In de kinderopvang ondersteun ik pedagogisch professionals bij vragen over opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Door ook met ouders mee te kijken bij opvoedingsvragen is er een mooie verbinding tussen thuis, kinderopvang en jeugdhulp. 

"Met Pedagogisch Hart wil ik professionals die met en voor jonge kinderen werken inspireren en hun expertise vergroten."

Esther van der Leek - Oprichter Pedagogisch Hart

Een sterke pedagogische omgeving begint bij de pedagogisch professionals. Ik maak pedagogische kennis toegankelijk door producten te ontwikkelen waarmee de kinderopvang op een leuke en laagdrempelige manier kan werken aan professionalisering.