Mijn missie

Een sterke pedagogische omgeving voor elk kind. Daar ga ik voor!

Een foto van Esther van der Leek

Esther van der Leek

Pedagoog en oprichter Pedagogisch Hart

Pedagogisch professionals maken het verschil

Als pedagoog kom ik veel op de werkvloer. Daar zie ik enthousiaste en bevlogen pedagogisch professionals die zich elke dag weer inzetten om de kinderen een veilige en stimulerende omgeving te bieden. Zij maken echt het verschil voor de kinderen. Uit onderzoek blijkt dat investeren in het jonge kind loont en dat dit het meest effectief is door professionalisering van de medewerkers op de groep.

Drijvende kracht

Mensen die mij kennen weten dat ik graag veel en verschillende dingen doe. Al mijn activiteiten hebben het doel om die sterke pedagogische omgeving voor elk kind te realiseren. Wat overal altijd in terugkomt is mijn pedagogische hart. Mijn passie voor ontwikkeling en opvoeding van jonge kinderen.

Mijn pedagogisch hart klopt voor elke omgeving waarin jonge kinderen opgroeien, maar vooral voor de kinderopvang. Een branche die volop in ontwikkeling is en waarbij pedagogiek en professionalisering hoog op de agenda staan. Daar draag ik graag aan bij door kennis te delen en professionals te inspireren. Ik ben een echte pionier, krijg energie van nieuwe dingen en zie overal kansen.

Een sterke pedagogische omgeving begint bij sterke professionals

Op verschillende manieren ben ik daar in mijn dagelijks werk mee bezig.

Kennis delen

Het begint altijd bij kennis. Weten waarom je iets doet maakt je een sterkere professional. Ik maak pedagogische kennis toegankelijk door producten te ontwikkelen waarmee de kinderopvang op een leuke en laagdrempelige manier kan werken aan leren en ontwikkelen. De verbinding tussen de theorie en de praktijk staat centraal.

Coaching en beleid

In de kinderopvang en het onderwijs ondersteun ik pedagogisch professionals bij vragen over opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Door ook met ouders mee te kijken bij opvoedingsvragen is er een mooie verbinding tussen thuis, kinderopvang, onderwijs en jeugdhulp. Vroegsignalering is een belangrijk thema.  

Sparringpartner

Eigenaren van kleine kinderopvangorganisaties hebben meestal verschillende petten op en altijd tijd tekort. Hoe fijn is het als er iemand met je meedenkt? Iemand die onafhankelijk is, kritische vragen stelt en objectieve feedback geeft. Dat geeft rust en overzicht.

Geen beleid zonder praktijk

Met gemeenten denk ik mee over beleid voor jonge kinderen en hun ouders. Ik pleit voor een vaste rol van de pedagoog in het sociaal domein. Het is meer dan belangrijk om de belangen van kinderen en gezinnen altijd mee te nemen in de besluitvorming.

Samenwerken?

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder.” Kennis delen, elkaar inspireren, van elkaar leren en nieuwe ontwikkelingen in gang zetten. Daar ben ik altijd voor! Vind je het leuk om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen of heb je een specifieke vraag voor jouw organisatie? Ik denk graag mee!

Neem contact op